Leírás
Fogyasztása életkortól függetlenül, folyamatosan javasolt!
Napi ajánlott bevitel: 0,4 milliliter testtömeg kilogrammonként (75 kg-os embernek napi 30 milliliter)
Összetevői: fulvosav, védett arginin (arginin-fulvosav komplex), parajdi sóiszap kelát, almapektin, gyógynövények (máriatövis, fekete áfonya levél, mezei sóska, ánizs, édes kömény, orvosi székfű).
A Herbafulvo essencia egy természetes anyagokból és gyógynövényekből készült étrend-kiegészítő ital, mely hatékonyan segíti az immunrendszer baktériumok és vírusok elleni védekezését, illetve támogatja érrendszerünk optimális működését. A gyógynövény esszenciának kedvező hatása van a vérkeringésre, a kapilláris vérerek megnyílására, az optimális vérnyomás fenntartásában. Jó hatással van a gasztroenterális problémákra, az ozmotikus és a szekréciós hasmenésre. A szivárgó bélszindróma megszüntetése miatt javulnak az autoimmun betegségek tünetei.
A normál bélflóra szervezetünk egyik, védőbástyája. Legfőbb feladatai az idegen kórokozókkal szembeni védelem, az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása, a nyálkahártyát alkotó sejtek osztódásának, fejlődésének szabályozása, a maradék tápanyagok megemésztése, rövid szénláncú zsírsavak termelése (ez a bélhámsejtek elsődleges tápanyaga). Ezen sokrétű funkció ellátása és az optimális bélflóra egyensúly a Herbafulvo essencia almapektin összetevője segíti, mivel az almapektin a bélflórát alkotó hasznos baktériumok egyik fő tápláléka.
Fontos! Nem stimulálja az immunrendszert hanem azokat az anyagokat és feltételeket biztosítja a szervezetnek, amelyek akadályozzák az immunrendszer szabályos működését.
Kiemelt szerepe van a máj és vese védelemben, valamint az inzulin rezisztenciára javul a tartós vércukor szint, HBA1c.
A Herbafulvo esszenciát a fulvosavhoz kötött arginin, az úgynevezett „védett arginin” teszi különlegessé. Az arginin ebben a formában már a vékonybél kezdeti szakaszában felszívódik, hatékonyan biztosítva az optimális arginin-ellátást. Szervezetünk nitrogén-monoxid ellátásának és az optimális sejtműködésnek elengedhetetlen feltétele a megfelelő mennyiségű arginin aminosav jelenléte. Az arginin donorja a nitrogén-monoxidnak, az arginin biztosítja a nitrogén-monoxidot a vazodiletatió létrejöttéhez. Ezen az élettani alapon működő hatás segíti a keringést és az optimális vérnyomást.
A fulvosav a termék mozgatórugója, a huminsavak közé tartozó molekula. Kivételesen értékes tulajdonsága, hogy reakcióképessége miatt, a környezetében lévő molekulákkal, fémekkel kötésbe tud kerülni. Egy molekula fulvosav több mint hatvan másik molekulával tud összekapcsolódni. Ez a tulajdonsága teszi központi szereplővé a termékben, hiszen mind az arginin, mind a harmadik összetevő, a parajdi sóiszap is fulvosavval kötött formában kerül az essenciában, és ezáltal hatékonyan felszívódó formában lesz jelen a bélcsatornában.
Papaya
Különleges fehérjebontó enzimet, papaint tartalmaz, amely védi a gyomrot, a nyálkahártyát, megkönnyíti az emésztést, segíti a fehérjék, a zsírok és a cukrok gyors lebontását. Cukorbetegek, refluxosok, gyakori puffadástól, gyomorfájástól, illetve gyomorsav-elégtelenségtől szenvedők számára természetes megoldás a tünetek enyhítésére, megszüntetésére. IBS, székrekedés, felfúvódás, bélfertőzés, ödéma, epe- és májproblémák kezelésére is ajánlott. A papaya emésztést segítő tulajdonságával felgyorsíthatja a fogyást, az anyagcsere serkentésével, méregtelenítő, tisztító hatásával pedig javítja a bőr állapotát.