Mik azok a bioflavonoidok, és miért jók a szervezetünk számára?

bioflavonoidok

A bioflavonoid kifejezéssel már biztosan sok mindenki találkozott, de hogy pontosan mit is jelent, azt már jóval kevesebben tudják. A flavonoidok a természetben fellelhető növényi aroma- és színanyagokat jelentik. Ezek nem tápanyagkomponensei az adott növénynek, így tápértékük nincs, azonban nagyon jelentős a szerepük, ugyanis miattuk piros a paradicsom színe, és ők felelősek, hogy a citromnak más az íze, mint a spenótnak.

A bioflavonoidok legnagyobb mennyiségben a citrusfélékben, leveles zöldségekben és a markáns színű bogyós gyümölcsökben fordulnak elő. Mint ahogy a legtöbb tápanyagnál, az adott növény feldolgozása itt is befolyásolja a bioflavonoidok mennyiségét. A tisztítással, hőkezeléssel, hámozással veszíthetünk ezekből az alkotóelemekből, így érdemes törekedni arra, hogy a legkevésbé feldolgozott formában fogyasszuk őket, ha flavonoidokban gazdag étrendet szeretnénk folytatni.

Az emberi szervezetben számos jótékony hatásukat ismerjük: védenek a szabadgyökök káros hatásaitól, szabályozzák a hajszálerek áteresztőképességét, vérnyomáscsökkentő hatásuk van, meggátolják a különböző gyulladások kialakulását, valamint javítják a növényekben található vitaminok felszívódását.

A bioflavonoidok szerencsére mindenki számára könnyedén elérhetőek, hiszen a gyümölcsökben, zöldségekben és számos más élelmiszerben is megtalálhatók. Ha azonban ezekből nem tudunk, vagy nem szeretnénk nagy mennyiséget fogyasztani, akkor koncentráltabb formában, kapszulákban is hozzájuthatunk. A Herbawin webshopjában az Avira Kapszulával találkozhatsz, amely egy innovatív technológiával kifejlesztett, magyar készítmény. Érdekessége, hogy a világhírű ’Makói bronz’ vöröshagyma származékai is megtalálhatók benne, ami a többi növényi összetevővel karöltve fejti ki vírusellenálló képességét. Kattints és tudj meg róla többet!

0
    0
    Kosara
    A kosara üres!Vissza a webshopba